2012. május 11., péntek

Duplikátor - terminátor

A Sharp analóg fénymásológépek egyik gyöngyszeme az SD2060 duplikátor volt. Ebből a készülékből még nem sajnálták az anyagot. Masszív acélváz tartotta a részegységeket és minden elemén látszott, hogy ezt a gépet valódi munkára tervezték. A súlya megállt 250 kg alatt, ami lehetővé tette, hogy négy ember - kisebb szitkozódások közepette - akár lépcsőkön is felcipelje. Több ilyen fénymásolót adtunk el vagy helyeztünk ki bérletbe, így az átviteltechnika területén mi is szereztünk némi tapasztalatot.

Sharp SD2060 duplikátor

A jószágnak 5 percre volt szüksége a bemelegedésre, de utána már pörgött. Az első másolat 4 másodperc alatt kijött a gépből, ami az 1 méternél hosszabb géptest mellett figyelemre méltó érték. A 60 lap/perc sebességére az akkori fénymásoló szalonok vásárlói is rácsodálkoztak. Az elakadások minimalizálása céljából egy vákuumos technológia szedte fel a papírt a kazettából. A három adagoló 1 db 2000 és 2 db 1000 lapos fiókból állt, így 1 óra folyamatos működés közben se kellett újratölteni. A gépeink 3-4 millió példányt is elfutottak. A kezelői rész az LCD kijelzővel a másológép teljes hosszában húzódott és egy sor intelligens dolgot tartalmazott. A másológépeink végén egy 20 rekeszes tűzős szorter fogadta a kész másolatokat.
Utólag visszagondolva a Sharp analóg fénymásológépek egyik legstabilabb modellje volt. Az utolsó egyedünk sokáig pihent az üzletünk ügyfélterében. Már digitális masinákkal dolgoztunk, de néha bekapcsoltuk egy-egy nagyobb munkára a terminátort is. Amikor telephelyet váltottunk, már nem volt helye, így fájó szívvel elbúcsúztunk a monstrumtól.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése