2012. május 18., péntek

Az '50-es évek - az izmosodás évtizede

Az ötvenes évek Japánjában 3 olyan háztartási elektronikai termék volt, ami iránt nagy volt a kereslet. A hűtőszekrény, a mosógép és a televízió. Az utóbbi a Sharp fontos terméke volt, így könnyen meg tudta lovagolni ezt a hullámot. A tv eladások csúcsa a jelenlegi császári pár 1959-es esküvőjének idején volt.

Akihito Koronaherceg és Michiko Shoda esküvője
Akihito Koronaherceg és Michiko Shoda esküvője

A növekvő kereslet hatására új összeszerelő üzem épült a háztartási elektronikai eszközök számára. A cég ezzel párhuzamosan megkezdte a független regionális értékesítési leányvállalatok felállítását szerte Japánban. A Sharp mindig törekedett arra, hogy a termékeit fejlett, modern körülmények között állítsa elő. Ennek megfelelően az új üzem a legmodernebb műanyag fröccsöntő berendezéssel rendelkezett és a legnagyobb automata galvanizáló létesítményt nyújtotta Ázsiában.
A cég a fő csapásirány mellett ekkor változatos palettáján számos innovatív termékeket is előállított. Ilyen volt a konyhai sütő, melyet fedéllel láttak el, hogy a füstöt és szag hatásokat csökkentsék, vagy a levegő hűtő, mely föld alatti hideg vizet használt a működéséhez.

Sharp KF-650 konyhai sütő
KF-650 konyhai sütő fedéllel
 
De említhetnénk az elektromos ventillátort, amit immáron műanyag lapátokkal szereltek, vagy a kisméretű bipoláris kompresszorral ellátott hűtőszekrényt, aminek hatására jelentősen nőtt a tároló hely.
És máris itt állunk a hatvanas évek küszöbén, melyet újabb izgalmas találmányok és termékek fognak jellemezni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése